Katt funnet, hva gjør du?

Hvis du skulle komme over en katt som ikke er din, men som er kontakt søkende og kanskje prøver å bli med deg hjem eller holder seg i nærheten av ditt hjem er det noen forhåndsregler å tenke på.

Hvis katten du har funnet er skadet, hva gjør du da? Da skal du snarest mulig ta den med til en dyrlege, vi har alle lovfestet plikt til å ta vare på skadde dyr. Er det så ille med katten at den må avlives, så er det offentlige pliktige til å ta denne kostnaden.

Er derimot katten helt frisk, men begynner å være mye hos deg er det ikke lurt å gi den mat, vann og husrom med en gang. Det øker faren for at den blir og ikke drar tilbake til sine opprinnelige eiere, og da kan det være mange som blir triste over å ha mistet sin katt. Forsvinner den derimot ikke i løpet av noen dager er det på tide å gi den mat, vann og husly. Eller du kan få noen bekjente eller venner til å gjøre dette for deg. Er du heldig er katten ID merket. Noe som vil si at den har fått satt inn en microchip i nakken eller så har den fått tatovert et nummer i øret. Nummeret kan innimellom være vanskelig å se, men med litt sterkt lys bak øret vil gjøre at tallene synes mer. Tror du katten er  ID merket i nakken kan du dra til dyrebeskyttelsen eller til en veterinær og de kan lese den av og finne ut hvem eieren er. For å finne ut hvem eieren av katten er så kan du gå til http://www.dyreidentitet.no/ for å søke opp hvem som eier den.

Finner du derimot ingen eier på katten er det på tide å ta i bruk tradisjonelle midler, si ifra til naboer og bekjente at du har funnet katten og beskrivelse av den. Du kan henge opp bilder og beskrivelse på ark på oppslagstavler på butikker og kjøpesentre i nærheten og legge inn en rubrikkannonse i avisen. De som har mistet katten er på utkikk slike steder for å få den tilbake.

Finner du ikke eieren på noen av de overnevnte metodene er snart katten å regne som hjemløs. Det vil si at du kan gi den bort til Dyrebeskyttelsen for at de videre kan ta hånd om den. De vil da adoptere den bort eller avlive den alt ettersom hva som er best for katten. Lykke til med å finne eieren av den katten du har funnet!

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.