Kulden er her og da er det viktig å tenke på de firbente

Mattilsynet som er de som har hovedansvaret for at dyreholdsregelene blir overholdt skriver hver vinter om at du må på passe på de firbente kjæledyrene.

Jeg tenkte å være litt på forskudd av dem i år. For det er utrolig viktig at du selv finner ut hva slags behov dine dyr har i forhold til været. De fleste tipsene går rundt andre dyr enn katter. For kattene styrer jo det meste selv, med å gå tur når de ønsker og skraper gjerne på døra når de vil inn igjen. Hunder og andre dyr har man litt mer ansvar for, siden de selv ikke får sagt i fra dersom du binder igjen hunden din på utsiden av treningssenteret mens du trener osv.

Du som katteeier bør i hvertfall passe på at din katt får litt ekstra godt för når det går mot kaldere tider. Katten vil forbrenne mer energi for å holde seg varm når den er ute på vandring. Pass også på at du ikke overlufter så katten ikke har noe godt og varmt sted å ligge når den endelig er hjemme. Ellers er det viktig at den får slippe inn når den ønsker og at man ikke unødig lar katten gå ute.

Er du ikke eier av et kjæledyr eller annet dyr, men finner et ute som du ser har det kaldt, ikke noe ly, vann og för så kan du ta kontakt direkte med Mattilsynet på 06040 for å melde fra om at et dyr lider. Har du mistanke om et dyr som lider eller ser ett så har du etter dyrevelferdsloven en plikt til å melde fra.

Så pass på dine kjære små i vinterkulden!

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.