Fakta om Katter og hunder

Det er kjent at hunder gjerne jager katter og ikke motsatt. Hunder derimot har som regel mer respekt for katter enn det man skulle tro. Katter har i lang tid vært et dyr som lever et levesett som ensom. Det gjør at de ikke er så sosialt utviklet så de kan forsone seg til en hund, som igjen er mer sosial av natur. Blir en katt jaget og satt i et hjørne så vil den gå til motangrep som siste utvei, og da kan det være farlig å være hund.

Katter har mange forsvarsmekanismer om ikke angrepsverktøy. Det er også en av grunnene til at en hund holder seg på avstand, fordi den vet at katten har klør og en innstilling om å kjempe til døden.

I mange tilfeller som du tror at hunden har overtaket så er det faktisk katten som har det. Ta for eksempel en katt som er jaget opp i et tre av en hund. Nå har katten muligheten til å hoppe til et annet tre eller noe som er i samme høyden rundt seg for å komme seg bort, eller så kan den vente til hunden har gått bort. Blir derimot katten jaget til toppen av et gjerde kan den føle seg mer truet og gi en labb i retur om hunden prøver å nå opp ved å hoppe eller strekke seg etter katten. Det gjør den fordi den da føler seg truet.

Det verserer med mange historier om heltemodige katter, men de er som regel basert på at katten er truet og prøver å klatre opp et sted hvor ingen får tak i den, så det er en naturlig reaksjon fra katten sin side. Så om du hører om en historie der katten fløy i ansiktet på en person og fikk denne personen til å slutte å være truende så er nok dette bare instinktet til katten som er i gang.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.