Halsbånd Katt – Halsbånd til Katt

Halsbånd til katt er det mange som er for og imot. Det er mange forskjellige grunner til nettopp det og noen myter som bør avlives.

Dyrebeskyttelsen i Norge anbefaler alle å chippe katten sin i tillegg til å ha halsbånd. De får inn ca 80% katter som tidligere hadde et hjem og klarer kun å finne korrekt hjem til en fåtall av dem, bortsett fra de som har halsbånd eller er ID merket/chippet, de kommer alltid tilbake til eieren sin.

Ved å chippe katten din så kan en lese av chippen når den er tatt med inn til en dyrlege eller lignende som har utstyr til å lese av informasjonen, i tillegg får katten en liten tatovering med ID bokstavene i øret sitt for å vise at den er chippet. Det gjør det derimot vanskelig dersom en finner en katt og kanskje ikke tar seg bryet med å ta den med til dyrlegene eller til Dyrebeskyttelsen. Derfor er det viktig med et halsbånd til katten din.

Med et halsbånd så skriver du selv på hvor katten bor, telefonnummer å nå deg på og eventuell annen infor for å kontakte deg som eier. Da blir det lettere for folk å ta kontakt direkte med deg om katten skulle være kommet bort.

Det er mange myter rundt dette med kattehalsbånd, slik som at den vil henge seg fast og kveles eller sultes i hjel! Dagens kattehalsbånd er veldig fleksible og du har to typer klipshalsbånd og strikkhalsbånd.

Klipshalsbåndet løser seg ut og detter av katten dersom den skulle henge seg fast et sted, mens strikkhalsbånd vier seg ut og gjør at katten kan komme seg bort. Men du må ikke velge et bånd som har en “beltespenne” lignende lås, slik som gis til hunder, for denne vil kunne gjøre at katten henger seg fast og kveles.

Håper du lærte litt om halsbånd og sørger for å ID merke/chippe katten og sette på halsbånd fra den er liten av, så vil den være vandt til å ha halsbåndet på!

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.