Katter: Hjelp, katten ødelegger møblene

Katter: Bilde av kattens klør, ja de som ødelegger møblene og gjør at de markerer sine revir.

Innekatter

Om du er eier av en innekatt er du nok kjent med nettopp dette, katter ødelegger møblene hjemme, men det er ikke noe de gjør bevist. Katter som også får mulighetene til å gå fritt ute gjør det ikke like mye som kattene som holdes inne, men det kan fortsatt bli et problem.

Årsaken til at katter ødelegger møblene

Grunnen til at katter gjør dette er ikke for å ødelegge, men mer for å markere sitt territorie, markere sitt område. Det beste botemiddelet er derimot å gå til innkjøp av en klorestang eller annet som den kan kvesse klørne sine på.

Innekatter med tilgang på friluft

Ute så bruker katter gjerne trær og den nederste barken på dem til å markere sine revir. Dette er en synlig markering i tillegg til tisset den legger fra seg som en lukt markering. På innemøbler er det gjerne litt treverk hvor den forveksler det med barken på et tre og bruker derfor møbelet på denne måten.

Midler til å få bukt med katter som ødelegger møbler

Ved å kjøpe inn en klorestang eller klorebrett til katten når den fortsatt er kattunge er den beste måten å unngå ødelagte møbler fremover i tid. Det er vanskeligere å lære en voksen katt å slutte å ødelegge møblene.

Katter: Bilde av kattens klør, ja de som ødelegger møblene og gjør at de markerer sine revir.
Katter: Klørne til katten må kvesses.

Har katten først begynt på en av møblene er det smartere å få katten til å forstå at den ikke skal klore der mer med passive midler enn med kjefting, for sistnevnte hjelper ikke når du er borte.  Du kan for eksempel smøre på litt eddik eller møbelpolering(helst med en sterk lukt) på møbelet, bare pass på at middelet ikke er giftig for katten eller ødelegger møbelet. Det vil gjøre at katten ikke lenger får lyst til å nærme seg møbelet. På tøymøbler er det mer effektiv å kle dem inn med aluminiumsfolie for eksempel, ingen katt har noen gang skrapet klørne på metall, for det hjelper ingen.

Klorebrett til katten kan du enkelt lage selv, med en bred planke og litt stoff som du kler den med, helst lignende det som finnes på tøymøbler, som gir litt motstand, men kan bli revet opp. Hvis du ikke har slikt liggende er det bare å ta turen ut til nærmeste dyrebutikk eller lignende å kjøpe et. Som jeg nevnte tidligere er det også lettere å få kattunger til å begynne å bruke brettet, men det kan også fungere på eldre katter. Når du ser at katten klorer på et møbel, så løfter du den enkelt og forsiktig bort til klorebrettet og hjelper den i gang. Noen har også hatt effekt med litt mer aktive midler som en liten vannpistol, en liten sprut på katten når den begynner med kloringen, de fleste katter ønsker ikke å bli våte(Bortsett fra vår tidligere skogkatt Truls, som elsket vann til naboens uendelige fortvilelse når han prøvde å få den bort med hageslangen, noe Truls elsket enda mer). Bare pass på at katten ikke ser at det er du som spruter på den, men at den tror det skjer fordi den klorer på akkurat det stedet.

Katter skal ikke lemlestes

Noen har dessverre tydd til metoder som å fjerne klørne på katten. Dette er IKKE måten å gjøre det på. Dette er ufordragelig. Prøv heller det jeg har nevnt tidligere i artikkelen, hvis ikke så kan du kontakte din dyrlege for flere råd.

Ingen produkter å finne.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *