Katter er kresne i matveien – kan du gjøre noe med det?

Katter er generelt sett veldig kresne i forhold til hvilken mat de ønsker å spise. De kan nærmest sulte seg i hjel ved matskålen fordi det ikke er den korrekte maten som er der. Dette vet de som produserer mat til dyr noe som gjør dem ekstra sterke mot matkjedenes egne merker for kattemat.

Grunnen til at en katt kan være så kresen i matveien henger igjen fra de var kattunger. Da spiste de kun det moren eventuelt tok med til dem. Etterhvert ble de vandt til en type kattemat, gjerne en litt myk blanding av kjøtt og saus på boks. Det er det de søker etter som voksne. For katter spiser helst ferskt kjøtt, men dette er det ikke mulig å servere dem hver dag. Det blir gjerne fra middags rester i ny og ne, og eventuelt før middagen blir laget.

Du må derimot passe litt på dersom katten din plutselig stopper å spise mat og går ned i vekt. Det kan da være problemer med nyrer, tannkjøtt eller noe i den forbindelse. Oppsøk dyrlege så raskt som mulig.

Noen tips er  det i hvert fall om katten din er kresen:

1. Står maten for lenge uten at katten spiser den, vil den ikke røre den. Så ta den bort og erstatt den med ny.

2. Hold maten langt unna katte do eller lignende. Ingen vil spise der de gjør fra seg.

3. Kattene liker maten best rundt kroppstemperatur. Derfor er det lurt å varme maten til rundt 30 grader før servering. I hvert fall ikke rett fra kjøleskapet.

4. Skal du bytte kattemat merke kan det være lurt å blande merkene en periode. På den måten vil ny mat bli mer akseptert, slik at ikke katten sulter seg selv om du bytter fra et merke til et annet med en gang.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.