Fakta om katterasen Abyssinier

Abyssinier er en rolig katt, med en stille fremferd. Det er en katt som trenger mye nærhet og omtanke, dette trenger de både fra mennesker og eventuelt andre dyr. Får de ikke denne kosen, kan de ofte bli deprimerte. Dette er en katt som er meget populær hos oppdrettere og eiere. Men fordi den er meget sky overfor fremmede mennesker blir den sjelden brukt som viser katt. Det er en lang tynn katt med smalt ansikt. I forhold til andre katter er den en forholdsvis liten katt.

Hvem passer katterasen for?

Abyssinier katten passer til mennesker som har god tid til kattene sine. Det er en rase som trenger mye oppmerksomhet og aktiviteter daglig. Det er en rase som passer godt også til handikappede, da den er veldig glad i kos og å ligge i fang. Den kan også trenge mye plass, mange har erfaring med at katten ikke trives i små områder.

Hvem passer katterasen ikke for?

Abyssinier katten passer ikke for mennesker med dårlig tid og små muligheter til å kjæle. Liker man ikke å bli fotfulgt skal man ikke skaffe seg denne type katt, den er veldig nysgjerrig og kan labbe etter deg i tid og utide. Bor man i en liten leilighet, er ikke nødvendigvis dette katten man bør skaffe seg.

Hvor mye stell krever Abyssinier rasen?

Abyssinier katten steller seg selv. Til gjengjeld trenger den massevis med kos og oppmerksomhet. Den er også fin å gå tur med (i bånd) om man bor i leilighet og ikke kan slippe den ut i hagen. Det er en morsom katterase.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.