Fakta om katterasen AMERICAN BOBTAIL

Først og fremst er den Amerikanske bobtail katten en sjelden rase innenfor katte verden. Dette er en meget lojal katt som kan være veldig forsiktig med fremmede men som samtidig er veldig kjærlig og medgjørlig av natur. Dette er en mellomstor katt som både kan være lang – og kort håret. Den er født med en naturlig kort hale. Dette er en relativt ny katterase, ikke oppdaget før på 1960 tallet i USA. Katten er ikke fullvokst før den er kommet i to til tre års alderen.

Hvem passer katterasen for?

Dette er den perfekte katt for mennesker i nød. Et eksempel er mennesker med psykisk lidelser. Psykologer har ofte tatt i bruk disse kattene i sin terapi. Amerikansk Bobtail er en populær katt blant lastebil sjåfører da de er en veldig god følgesvenn i lastebil hyttene.

Hvordan oppfører Amerikansk Bobtail seg?

Det sies at de er svært intelligente katter, som anses for å være både snille og kjærlige. Den kommer lett overens med andre dyr, eksempelvis hunder. Det er en katt som er tålmodig, rolig og mild. Blir ofte svært knyttet til sin eier. Den Amerikanske Bobtailen er en ypperlig jeger.

Hvor mye stell krever Amerikansk Bobtail?

Den Amerikanske Bobtailen har en dobbel pels, pelsen er tykk og tett og ganske grov og bustete. Pelsen er i tillegg lengre ved manken. På den Amerikanske Bobtailen er alle farger tillatt. Kanskje det største kjennemerket er at den har en kort hale. Alt i alt er det en lett stelt katterase.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.