Huskatt – Hvilken personlighet har den og hvem passer den for?

593534_moggie_cat

Huskatt katterasen er opprinnelig fra Afrika og er den vanligste katterasen i de Norske hjem i dag. Den stammer trolig fra villkatten og må derfor klassifiseres med villkatt fra Afrika. Den kalles også tam katt på folkemunne. Det er faktisk fastslått at denne Huskatten har felles aner med Afrikansk villkatt som dateres 131 000 år tilbake i tid. Denne rasen avler seg så enkelt som at frittgående katter formerer seg med andre frittgående katter. Huskatt rasen er ofte gratis men må allikevel behandles som en hvilken som helst annen rasekatt, med tanke på vaksiner, for og kurer. Den er på mange måter den mest alminnelige katterasen og mennesker har opp igjennom tiden brukt den som et redskap, til å fange og ta seg av skadedyr slik som rotter, mus, orm og lignende.

Huskatt ute i løvet

*Bilde av huskatt fra alikai på SXC.hu

Huskattens personlighet:

Huskatten har ingen spesiell personlighet, den er meget varierende siden den ikke er avlet med noe spesiell rase. Men det er en leken og familiekjær rase, det er fellestrekk hos di alle.

Hvem passer huskatten for?

Dette er en katterase som passer generelt godt til alle. Den er snill, kjærlig og leken, en god kamerat til barna i huset.

Hvordan beskrives huskatten?

Katterasen huskatt har en langstrakt og smidig kropp. Huskatten kan ha alle tre variantene når det kommer til pels, lang, halvlang eller kort. De veier alt fra 2,5 og opp til 7 kg, enkelte kan veie mer. Alderen varierer fra 15 til 20 år, de kan bli gamle. Hodet er rundformet, med svært bevegelige ører, de beveger seg helt uavhengig av hverandre. Øynene har en varierende farge og form.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 hendelser på “Huskatt – Hvilken personlighet har den og hvem passer den for?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.