Fakta om katterasen AMERICAN WIREHAIR

Denne rasen American Wirehair stammer opprinnelig fra American Shorthair eller (korthåret). Det er en rase som ble til ved en tilfeldighet da et kull på fem kattunger ble født i USA i 1966 og den første American Wirehair kattungen hadde rød/ hvit og grov pels. For å få til denne rasen perfekt ble det brukt American Shorthair og katter med lang pels for at det ikke skulle forekomme innavl. Det ble en populær rase blant oppdrettere og ble samtidig eksportert til Tyskland og Canada hvor de også ble veldig populære.

Hvem passer katterasen American Wirehair til?

Dette er en katterase som trenger mye mosjon. Den er svært aktiv og veldig leken så det er viktig at eierne ikke er redde for å bevege seg. Med at den har så balansert lynne og blir beskrevet som meget sosial er dette en utmerket familiekatt.

Hvor mye stell krever American Wirehair rasekatten?

American Wirehair trenger minimalt med stell.

Hvordan beskrives katten?

Katten har et ovalt og stort hode med brede kinn. Hodet er lengre enn hva det er bredt og haken er velutviklet og kraftig. Med en nese som er middels lang og med jevn bredde. Ørene har runde tupper, er mellomstore og sitter langt fra hverandre.

Fargen på øyne er avhengig av pelsfargen og sitter de også langt fra hverandre. Kroppen generelt er middelslang, kraftig og muskuløs. Brystet og skuldrene er også kraftige.  Katten har en kort pels som er lett krusete og den får en tykk underpels om vinteren. Alle farger er godkjente uten om lilla og sjokoladebrun.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.