Fakta om katterasen AMERIKANSK KORTHÅR

Denne rasekatten ble godkjent i 1966 under navnet Amerikansk kort hår. Det er en sjelden katt i Europa men verdsettes høyt i Japan og USA. Man kan si at denne katten er den amerikanske varianten av den korthårede vanlige europeiske katten. Det er opprinnelig en europeisk immigrant som tilpasset seg det harde klimaet i nord USA. En krysning mellom vanlig huskatt og andre importerte raser som burmeser, britisk kort hår og perser.

Hvem passer amerikansk korthår for?

Denne katten er en katt med godt humør og den har utmerkede jakt egenskaper. Den er mest glad i livet utendørs på grunn av de gode jakt egenskapene, men den kan også akseptere et liv innendørs. Det er en katt med rolige og harmoniske sider og den regelrett elsker sin eier. Sosial, aktiv og atletisk er tre gode beskrivende ord. Disse godene bør også en eier inneha.

Hvor mye stell krever amerikansk korthår?

Den Amerikanske kort hårede katten krever særdeles lite stell.

Hvordan beskrives amerikansk korhår katten?

Hodet er stort og ovalt med brede kinn som igjen gjør at hodet er lengre enn bredt. Den har en kraftig hake som i profil er på linje med overleppen. Snuten gir noe inntrykk av å være noe firkantet. Nesen er halvlang med lett innsving ved roten. Ørene er store og sitter godt fra hverandre. Lett skråstilte store øyne som har avstand. Kroppen er middels lang, kraftig, velutviklet og muskuløs. Pelsen er kort, tykk, jevn og med hard struktur. Denne katterasen får også en tykk underpels om vinteren.

Ingen produkter å finne.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *