Fakta om katterasen HAVANESER

Havaneserens opprinnelsesland er Storbritannia og den blir også kalt Havana Brown på
folkemunnet. Havaneseren begynnende tid går helt tilbake til 1800, men ble glemt helt frem til 1950. I 1950 krysset baronessen Von Ullmann en svart europe med en sjokoladebrun siameser, dette gjorde hun for å få en orientalsklignende katt med sjokoladefarget pels. Denne krysningen var så vellykket at flere oppdrettere fulgte i hennes fotspor og i 1958 ble rasen godkjent og fikk navnet kastanjebrun havana eller havana brown. Men etter 1971 ble navnet Havana foretrukket og mange mener det er fordi den minner om fargen på en sigar. Denne katterasen har vært meget populær i USA, men i Europa er den et sjelden syn.

Havaneser Kattens personlighet

Denne katterasen er ikke så pratsom, den snakker faktisk mindre enn siameseren.
Havaneseren er aktiv, livlig og leken men liker allikevel ro og fred. Den er meget reservert
overfor fremmede men forguder sin eier. Den liker å bli kjælt.

Hvor mye stell krever Havaneser katterasen?

Denne katterasen har en kort, tettliggende pels med lite underpels. Den har litt dekkhår og
er meget glansfull i pelsen. Katten trenger ukentlig børsting av pelsen for å holde den fin.

Hvordan beskrives Havaneser ?

Detter er muskuløs katt med en middels størrelse, midt mellom tett og slank kroppsbygning. Hodet på denne katten er lengre enn det er bredt og smaler mot en avrundet nesetipp. Den har en kraftig hake og en snute som er lang og firkantet. Ørene er store og avrundet og øynene er store, ovale og grønne.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.