Fakta om katterasen CORNISH REX

Den første Cornish Rex – katten ble født i 1950, på en gård i England ved navn Ennismore.

Nærmere bestemt Cornwall, derav navnet Cornish Rex. Kallibunker het den første av denne katterasen. Den hadde kommet frem av en tre farget huskatt som mor, ingen vet hvem faren var. Cornish Rex – katten har en krusete pels, helt lik pelsen til rex – kaninen som ble oppdaget på en fransk bondegård i 1919. Det måtte sterk innavl og kryssing med siameser, britisk korthår og burmeser for å bevare denne recessive mutasjonen. Cornish Rex ble for første gang godkjent i England i 1967.

Cornish Rex kattens personlighet

Cornish Rex – katten er først og fremst en leken katt. Den bør ha et kattetre eller en
hage, den er nemlig veldig glad i å klatre. Sammen med lekenhet er den livlig, observant
og intelligent. Detter er en katt som liker andre katter og hunder og den har en sterk
personlighet. Det er en sen blomstrer dette her, den er ikke fullvoksen før den er i fire til fem års alderen.

Hvor mye stell krever Cornish Rex katterasen?

Denne katterasen røyter så å si ikke. Men den bør og skal børstes og gres regelmessig.
Gjør man dette holder pelsen seg vakker og fri for floker. Denne katterasen mangler både dekkhåret og underhåret. Alle farger er tillatt og godkjent. Vekten til Cornish Rex ligger fra 2,5 til 4,5 kilo. Den kan minne om en mynde, med en langstrakt slank kropp. Som også er muskuløs. Den engelske rasen er litt tyngre og har et mer trekantet hode. Denne rasen er meget populær i USA og Europa.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.