Fakta om katterasen CHARTREAUX

Denne katten har opphav i Frankrike og sies å ha levd i flere århundrer. Denne katterasen er som skjønt svært gammel og det går vandrer historier om at den korte ull aktig pelsen ble solgt som oter pels i antikken. Denne katterasen har levd i Frankrike i mange hundre år, men det er ingen som er helt sikre på hvordan den ble importert inn. Legenden skal ha det til at det var munker som tok med seg katten fra Sør Afrika og begynte å avle de opp. Munkene var fra Chartreaux, så hvorfor da navnet chartreaux spør folk seg. En annen teori er at forfedrene til denne katten kommer fra fjellene i Tyrkia, Iran og Syria hvor katten utviklet den tykke pelsen. Det finnes mange teorier rundt denne katterasen. Det første formelle avls program kom først i gang med søstrene Leger i 1926, der den første ble vist frem i 1931 og den første standarden kom i 1939. Det var ikke før i 1970 at den første Chartreaux kom til USA.

CHARTREAUX kattens personlighet

Denne katterasen har en meget sterk personlighet selv om den ikke sier så mye. Det er en avbalansert, makelig og uberørt katt. Samtidig er den kjælen og svært knyttet til sin eier. Den robuste, livlige og rustikke Chartreuax katten passer utendørs og i kalde klimaer der den får muligheten til å utvikle jaktinstinktet. Katterasen er ikke fullvoksen før den er i to til tre års alderen.

Hvem passer Chartreuax katterasen for?

Denne katterasen er meget tilpasningsdyktig og omgjengelig, så den passer både til store familier samt enslige. Samtidig som den tilpasser seg et liv på gård som ute katt til sofa katt i byen.

Hvor mye stell krever Chartreuax katterasen?

Denne katterasen har en kort og alltid ens farget blå pels. Pelsen er kort, tykk og har en svært tett underpels. Pelsen skal børstes regelmessig for å få vekk løsnede under hår. Dekkhårene er noe lengre enn underpelsen og er faktisk vannavstøtende.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.