Scottish Fold fakta – Rasekatt

Scottish fold - rasekatt

Scottish Fold er en rase som oppstod av en spontan mutasjon i Skottland i 1961. Det var en katt med foldede ører som fødte en hunn katt med navnet Snooks og sammen med en britisk korthår fødte Snooks en hann katt med navn Snowball. Rasen til Snowball fikk navnet ” folded Ear ”. Men dessverre var det for mye feil med denne rasen og avlen ble stanset i 1973. Men det tok mange årene før avlen ble startet igjen, men denne gangen med Britisk korthår, Eksotisk korthår og Amerikansk korthår og i 1982 ble den første fødselen observert.

Scottish Fold sin personlighet

Denne katten er en meget fredelig rase som kommer godt overens med andre katteraser. Dette er en kosete og veldig leken utmerket jeger. Det er en katt som tilpasser seg meget
godt nye steder, kommer godt overens med mennesker og barn. Blir særlig tilknyttet til eieren. De har en rolig lun stemme. Og tro det eller ei, men Scottish Fold sover på ryggen. En annen ting de er kjent for er å sitte med de bakre bena utstrakt og de fremre bena på magen, dette kalles for Budda Posisjonen.

Hvor mye stell krever Scottish Fold katterasen?

Scottish Fold kommer med to forskjellige pels typer. Enten er den kort og tykk eller så er den fluffy. Det er viktig som eier av denne katten å børste den en gang i uken, det er meget viktig.

Beskrivelse av rasekatten

Dette er en middels stor katt som er muskuløs og tettvokst. Hodet er rundt med en bred nese og ørene er små foldede og runde. Store og runde øyne med en farge som er avhengig av pelsen. Bena som har lengde i proporsjon med kroppen og runde poter. Nakken er meget muskuløs.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 hendelser på “Scottish Fold fakta – Rasekatt”

  1. Reise til Kypros

    Flott artikkel. Kan dere lage en om den katterasen som dyrkes frem nå som har turkise/blå øyne? Husker ikke hva den het helt, men så den på Reddit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.