Fakta om katt: Rasekatten Selkirk Rex

Fakta om katten Selkirk Rex

Denne katterasen har også to navn til og det er Rex Selkirk Longhair og Chat Mouton. Den er opprinnelig fra USA. I 1987 fikk en glatt pelset hunnkatt og krøllete pelset hannkatt en liten hunnkatt. Denne lille hunnkatten ble adoptert av Jeri Newman som er en perser – oppdretter. Året etter altså i 1988 født hun tre kattunger med krøllete pels, med en perser hannkatt som far. Det var slik utviklingen til Selkirk Rex begynte. Dette er en katt med meget store likhetstrekk til puddelen. Det er en katt som er svært så populær i USA men ganske sjelden i Europa.

Personlighet – Selkirk Rex

Dette er en meget aktiv katt som kommer godt overens med andre katteraser. Katten kan godt leve et liv innendørs og passer derfor godt til mennesker som bor høyt oppe i blokker skyskrapere. Dette er en robust katt som ikke har noe form for helseproblemer.

Hvor mye stell krever katterasen Selkirk Rex

Som det kommer frem over er dette en katt med krøllete, myk og tett pels. Det er viktig å børste katten to til tre ganger i måneden. Ellers er den grei å ta vare på. Katten er akseptert i alle farger.

Beskrivelse av Selkirk Rex

Kroppen på denne katten er muskuløs og rektangulær. Middels stort rundt hode med brede kinn og kort neseparti. Ørene er middels store, brede og sitter langt fra hverandre. Store runde øyne. Nakken er kort og kraftig, bena er lange med runde poter. Halen er middels lang med avrundet tupp.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.