Fakta om rasen SNOWSHOE

Denne katten har sitt opprinnelses land i USA og ble skapt av en oppdretter på 1960 – tallet. Denne oppdretteren som var fra Philadelphia i USA het Dorothy Hinds – Daugherty. For å få frem denne rasen ble det krysset en siameser og en hvitflekket american shorthair. Det er litt morsomt for den ser ut som en siameser med hvite hansker. Rasen ble godkjent på 1980 – tallet og er en meget sjelden rase.

Snowshoe kattens personlighet

Dette er en katt som vet hva den vil, men krever allikevel mindre enn siameseren og den har en maget sterk personlighet. Det er en meget livlig katt, sosial og kommer faktisk godt overens med andre katter og hunder. Katterasen liker barn og er meget lojal ovenfor eieren.

Hvor mye stell krever katterasen Snowshoe?

Pelsen er kort, tettvokst og silkeaktig. Fargene i masken er de samme som hos siameseren og den skal ha hvite poter hvite flekker på brystet og hvit hake. Alle disse kattene får mørkere maske med årene. Denne katten trenger å bli børstet en gang i uken.

Snowshoe kattens beskrivelse

Snowshoen har en langstrakt kropp med kraftig benbygning. Den har et middelsstort hode som er ganske så rundt med et avrundet nese parti. Den har brede kinn og en kraftig hake. Ørene er middelsstore, ganske brede ved basen og noe rundere ved tuppene. Øynene er ganske stor og rundt ovale. De er så vidt det er plassert på skrå og de er mest mulig blå fargede. Nakken på katten er middellang. Benene er middelslange med kraftige store poter.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.