Fakta om rasen YORK CHOCOLAT

Opprinnelsesland er USA og er faktisk oppkalt etter New York og sin brune farge. Grunnen til navnet er at den første katten som ble født av dette slaget, ble født på en bondegård i nettopp New York. De to kattene som ble brukt til avlingen var lang hårete begge to, nærmere bestemt var hann katten svart og hunn katten svart og hvit. I det første kullet de fikk, ble det født to sjokoladebrune kattunger. Dette er en forholdsvis ganske ny rase.

York Chocolat kattens personlighet

Denne katten er meget livlig og energisk, men kan også passe fint som en såkalt kose katt som liker å ligge på fanget. Den er ekstremt glad i å bli klappet og strøket. Det er en nysgjerrig, vennlig og svært intelligent katt. De er gode jegere og liker derfor en hage å gå ut i.

Hvor mye stell krever katterasen York Chocolat?

Katten har en lang og silkeaktig pels. Fargene er enten solid sjokolade brun, solid lilla, hvit og sjokolade brun eller lilla og hvit. Denne katten krever børsting en til to ganger i uken.

York Chocolat beskrivelse

Denne katten har en avlang, rektangulær kropp med slanke muskler. Med et middelsstort hode og en nese som er dobbel så lang som den er bred, med en lett innbukning ved neseroten. Ørene er store, spisse og fremover bøyde. Øynene er middelsstore mandelformede og plassert litt på skrå. Fargen er fra gule til grønne. Den har en lang og smal nakke. Benene er lengre bak enn fremme og den har en lang rufsete hale.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.