Siameser katterasen – Les den spennende historien

Faktisk i et manuskript fra Ayudha datert 1530 blir denne svært så kjente og gamle rasen siameser nevnt.

Den gang var Ayudha hovedstaden i Siam, dagens Thailand. Denne katten var først og fremst forbeholdt de kongelig i Siam og ble nøye voktet i det kongelige palasset på 1800 – tallet.

Allikevel ble to Siamesere av ukjent opphav vist i Crystal Palace i London med stor suksess, dette var i 1871. I 1884 ble det gitt to siamesere til den engelske konsulen i Bangkok, samme året to en fransk diplomat med seg to siamesere hjem fra Bangkok og i 1890 ble den introduser i USA.

England opprettet sin første Siameser katteklubb i 1901. Den svært så kongelige katten hadde hatt en meget fremgangsrik karrière.

Helt siden 1920 har den opparbeidet seg en enorm popularitet. Fra den opprinnelige rasen har det skjedd mye, den har i dag ikke knekk i halen, de sjelene øynene er fjernet og hodet er nå triangel formet.

Siameser katt som ser på deg

Kattens personlighet

Siameseren er kattenes prins og er kanskje den mest ekstreme av alle katterasene. Med sin sterke personlighet, sitt skiftende uberegnelige humør viser den tegn til å overreagere på alle områder. Den finnes ikke rolig, heller ikke fredelig.

Siameser er en katt for deg som liker at den er nærværende hele tiden. Siameseren tåler ikke ensomhet heller ikke likegyldighet, og den blir fort deprimert om den føler seg glemt. Den er følsom for kulde og liker bekvemmeligheter. Går overens med barn men ikke med andre katter. Dette er en katt som er perfekt til leiligheter.

Hvor mye stell krever katten?

Pelsen til siameser er svært kort, fin, tettlignende og blank uten under pels. Kropps fargen blir mørkere med alderen og spøkelses markeringer blekner når katten er voksen.

Denne katten bør børstes en til to ganger i uken.

Kattens beskrivelse

Siameseren er middels stor og er en orientalsk type. Den er meget slank, elegant, smidig og muskuløs. Katten veier fra tre til seks kilo.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.