Fakta om katten SIBERIAN

Siberian cats, portrait of two kittens from same litter looking to the side. White wall background. Purebred

Denne katten har to navn, det andre er Sibirska Koschka og er opprinnelig fra Russland / Ukraina. Dette er en meget stor katt som levde lenge vilt i Russland, og den kan være en krysning av tam katter som ble tatt med til Sibir og Ukraina og lokal villkatter. Den har tilpasset seg det harde kalde klimaet gjennom den tykke isolerende pelsen. De første Sibirske kattene ble avlet opp i Berlin i katteriet Newski, dette var i 1987. Og i 1990 ble det registrert omkring 15 eksemplarer i Vest – Europa. Den ble etablert i Frankrike i 1991 og godkjent i 1997. Den ble først sett i USA i 1990 og godkjent der i 1998. Til Norge kom den først i 2002.

Kattens personlighet

Dette er en stor katt med en spesiell stille styrke. Den er midt på treet livlig og til tider kan den være ganske aktiv. Den kommer godt overens med barn og andre katter. Er til tider leken og har en sterk personlighet. Som de fleste andre katter er den hengiven og blir svært knyttet til sin eier. Dette er en herdet katt som elsker vann, den er en fremragende klatrer og er usedvanlig flink til å hoppe. Siberian har en myk stemme.

Hvor mye stell krever katterasen?

Den har en halvlang til lang pels som er ull aktig med vannavstøtende stive dekk hår. Den har også mye under pels. Dette er en lett stelt katt hvor regelmessig børsting er nok.

Kattens beskrivelse

Dette er en katterase som er meget kraftig, muskuløs og rektangulær med en bred brystkasse. Hodet er stort og litt lengre enn bredt. Med velutviklede kinn og høye kinn ben har den en noe vikende hake. Ørene er middels stor og noe fremoverbøyde og avrundet tupper. Øynene er store lett ovale, lett skråstilte og plassert godt fra hverandre.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *