Fakta om katten SINGAPURA

Singapura er opprinnelig fra Singapore. Singapura er også det Malaysiske navnet på Singapore. Det var to Amerikanske turister som la merke til denne katterasen i 1974 og importerte katterasen til California året etter. Etter det kom det tre katter som ble vist frem i 1976. Og i 1980 ble det importert ennå flere Singapura katter og rasen ble godkjent hele to ganger, både i 1984 og 1988. De første kattene kom til Europa i 1988 og 1989 i henholdsvis Frankrike og Storbritannia. I Frankrike er den ennå ikke godkjent og tiltross for at den ble utviklet i USA, er den ikke blitt veldig vanlig der.

Kattens personlighet

Singapuraen er en harmonisk, nysgjerrig, sosial, hengiven og svært kjærlig. Stemmen dens er myk. Katten er følsom og meget diskret. Den blir svært knyttet til sin eier og følger eieren overalt. Om den førts er ute, viser det seg at den er en fremragende jeger.

Hvor mye stell krever katterasen?

Katten har en fin og svært kort pels. Den er ikke det grann ullaktig og ligger flatt. Dette er en meget lett stelt katt.

Kattens beskrivelse

Dette er en liten katt, men til tross for størrelsen er det en kraftig og muskuløs katt. Hodet er lite som er avrundet på oversiden. Den har et noe firkantet snuteparti og en kraftig hake. Ørene er ganske store og noe spisse. De sitter ganske bredt. Øynene er store oppsperrede og mandelformede. De er samtidig lett skråstilte og sitter godt fra hverandre. Fargen er gule eller hasselfargede, blåe øyne er ikke tillatt.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.