Fakta om katten SOKOKE

Denne katterasen har to navn, det andre navnet er Khadzonzo og den kommer opprinnelig fra Afrika, nærmere bestemt Kenya. Det er fra Sokoke distriktet i Kenya denne katterasen har sitt opphav fra. De ble stort sett, sett oppe i trærne. De er habile innsektsjegere. På 1970 – tallet adopterte en engelsk dame som bodde i Kenya en hunnkatt og hennes tre kattunger, det var slik utviklingen av denne katterasen startet. Etter dette tok en venn av denne damen med seg to av kattene med seg hjem til Danmark og begynte å importere katterasen. Katten fikk navnet afrikansk korthåret i 1983, navnet ble ikke godkjent i Danmark før i 1992 og sener i andre land. Rasen ble godkjent året etter, altså i 1993 og det internasjonale navnet er Sokoke.

Kattens personlighet

Sokoke er en livlig og meget aktiv katt, den elsker å klatre og svømme. Den kan både være sosial med katter og hunder. Detter er ingen leilighets katt, denne rasen trenger god plass til å boltre seg på.

Hvor mye stell krever katterasen?

Denne katten har en kort, glansfull og glatt pels. Den har en brunaktig farge med svart mønster, den har en hvit haletipp. Dette er en lett stelt katt.

Kattens beskrivelse

Dette er en middellang katt som er slank og muskuløs. Den har et velutviklet bryst. Den har et forholdsvis lite hode i forhold til kroppen. Det er hjerteformet, med flat panne og høye kinn ben. Den har en bred hake. Ørene er middelsstore og plassert høyt og har avrundede tupper. Øynene er store og uttrykksfulle. De er mandelformede og er plassert langt fra hverandre.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.