Fakta om katterasen SOMALI

Denne rasen er opprinnelig fra USA og Canada. Det var ikke bare lett å få festet denne katterasen, og det ble gjort flere forsøk. I 1967 klarte omsider den amerikanske oppdretteren å feste genet til abyssinerens halvlange pels og denne nye rasen ble kalt Somali. Dette skjedde etter at det hadde blitt født en rekke kattunger med halvlang pels i abyssinerkul, men det var ingen som interessert i disse og de ble derfor ikke avlet videre på. Før de ble gjenopptatt i 1960 og deretter festet i 1967. Det var Canada som først fikk interesser igjen. Genet som mest sannsynlig står bak den halvlange pelsen, er en krysning mellom langhårede katter. Eksempelvis perser eller angora. Den første Somalien ble vist frem i 1972 og godkjent i 1977.

Kattens personlighet

Denne katterasen er meget aktiv og livlig og har et jevnt humør. Katterasen er svært så sosial med alle katter og den er meget leken.
Hvor mye stell krever katterasen?

Pelsen på denne katten er semilang, tettvokst, myk og silkeaktig. Pelsen er kort i ansiktet og på bena og lang pels på halsen, baksiden av lårene og på halen. Denne katten er lett stelt og trenger kun å børstes en gang i uken.

Kattens beskrivelse

Kattrasen er middelslang, fast og muskuløs. Hodet er ganske langstrakt og hjerteformet med kinnskjegg. Den har en vell utviklet panne. Ørene er ganske store og sitter langt fra hverandre med avrundet tupp. Øynene er store og mandelformede. De er bredt plasser og er enten brune, gule eller grønne. Nakken er meget grasiøs. Bena er lange med ovale poter, det ser faktisk ut som den står på tåspissene.

Ingen produkter å finne.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *