Rasekatten SPHYNX

Hairess Sphynx Cat Kitten Snugly Wrapped In A Blanket. Cat Known For Its Lack Of Coat Fur.

Denne rasen er ganske så spesiell. Den kommer opprinnelig fra flere steder, Canada, Etats – Unis og Europa. Det er blitt observert pelsløse katter flere steder i verden på forskjellige tidspunkt, de meksikanske pelsløse kattene for eksempel fantes før den colombianske perioden. Det var en fransk professor som beskrev mutasjonen som gav pelsløse katter kom fra et siameser par, dette var i 1938. I Canada i 1966 ble det født en pels løs hann katt, eieren og denne pelsløse hannen begynte å produsere pelsløse katter. På samme tid i Ontario ble det også oppdaget en pels løs katt. To pelsløse katter ble adoptert inn i Holland rundt samme tid, dette skjedde også i Storbritannia på 1980 tallet. Rasen mistet sin popularitet mer og mer i USA, mens i Europa ble den mer og mer populær. Men etter å ha sett disse kattene bli utstilt i Nederland ble oppmerksomheten igjen trigget og amerikanske oppdrettere begynte å adoptere Sphynx fra Europa. Den første Sphynxen kom til Norden i 1994, nærmere bestemt Sverige.

Kattens personlighet

Dette er en meget skjør katterase. Det er en perfekt leilighets katt da den er meget følsom for kulde, varme og luftfuktighet. Det er en livlig, vilter, leken og selvstendig katt. Selv om den kan være dominant går den godt overens med andre katter og hunder. Den liker å bli puslet med og den er svært hengiven.

Hvor mye stell krever katterasen?

Denne katten har ingen pels men trenger allikevel en del stell. Katten svetter igjennom huden og må derfor tørkes med en klut regelmessig, den kan bli solbrent og må derfor holdes vekk fra direkte sollys. Den produserer mengder med øre voks, så ørene må renses regelmessig. Kosthold er også viktig her, den trenger måltider med rikelige mengder kalorier da kroppstemperaturen her er lavere enn normalt. Bading anbefales ikke.

Ingen produkter å finne.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *