Fakta om TONKINOIS katterasen

Denne Tonkinois har to navn, det andre er Golden Siamese. Det er en katt med opprinnelses land USA og Canada. Dette er en forholdsvis ny rase som ble avlet frem i Nord – Amerika og Canada. Det gjorde di på 1930 – tallet ved å krysse en siameser og en burma. Dette ble ikke en populær rase, i alle fall ikke fra starten av og en av grunnene til det var at før i tiden var siameseren mye større og tettbygde en hav de er nå. Det tok ganske lang tid før den ble populær, det var ikke før på 1960 – tallet at den begynte å bli populær. Den ble godkjent ni Canada i 1974. Dette er en populær katt i USA men ikke i Europa.

Tonkinois Kattens personlighet

Den er aktiv og leken, men den kan ha en tendens til å rømme. Den trenger som veldig mange andre katter oppmerksomhet, kanskje litt mer til og med, hater å være alene.

Hvor mye stell krever katterasen Tonkinois ?

Pelsen på Tonkinois er kort, fin og silkeaktig. Den kan fås i fire forskjellige farger, brun, blå, sjokolade og lilla. Masken er kanelfarget. Denne katten er meget lett stelt.

Tonkinois Kattens beskrivelse

Denne katterasen er kanskje ikke så slank som den vanlige siameseren, den proposjonelt til hode og muskuløs. Hodet er litt lengre enn det er bredt, med høye kinn ben og middellang nese. Ørene er middelsstore og gjennomskinnelige. De er brede ved basen. Øynene er ovale med noe rundere underkant. De er blågrønne og sitter langt fra hverandre.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.