Fakta om rasen TYRKISK VAN

I forhold til de andre Tyrkiske Angoraene er dette den massiveste. Navnet har den fått etter Lake Vanregionen ikke så langt fra Mount Arat øst i Tyrkia. Dette er en nokså gammelrase og har eksistert helt siden 1700 – tallet. Den stammer helt fra 1700 – tallet men den ble ikke importert inn til Europa før i 1955 av den britiske oppdretteren Laura Lushington. I 1969 ble den godkjent i Europa og i 1982 ble den godkjent i USA. Selv om rasen ble godkjent først i Europa er den ganske sjelden og uvanlig.

Tyrkiske Van Kattens personlighet

Det tar denne katterasen tre til fem år før den er fullvoksen. Den er aktiv, robust og livlig. Elsker vann og er en god svømmer. Kan være ganske dominant mot eieren sin, men usedvanlig vennlig mot andre katter.

Hvor mye stell krever katterasen Tyrkiske Van?

Pelsen på denne katten er semilang, fin og med en silkeaktig struktur. Den har ingen under ull. Pelsen blir automatisk tynnere om sommeren. Pelsen er hvit men den skal ha en rød prikk i pannen og halen skal være rød. Dette er en katt det holder å børste en gang i uken.

Tyrkiske Van Kattens beskrivelse

Den Tyrkiske Van katten har en muskuløs og rektangulær kropp. Hodet er kort med en middelslang nese og en velutviklet hake. Ørene er røde, store og brede ved basen med en lett avrunding i tuppen. Øynene er store og ovale og lett skråstilte. Fargen på øynene kan variere, fra mørk gul eller blå til odd – eyed. Det vil si øyne med to forskjellige farger, da gul og blå.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.