Kattens rolle igjennom tiden og i dag

pexels-photo-1314550

Helt fra tidenes morgen har katten hatt en plass i menneskets tilstedeværelse. Det er lite som tilsier når vi adopterte katten som et av våre husdyr, men det er kommet frem litt i forskningen.

Katten har nemlig vært med oss fra Egypt sin storhetstid. Der den ble tilbedt som guder av datidens mennesker. Rasen som er temmet og blitt husdyr fra denne tiden stammer opprinnelig ifra Afrika. Forskningen viser at genmaterialet fra denne tiden er det som har avgreininger til dagens katter. Samtidig som katten også har blitt temmet før dette, men som stammer ut i en annen gren. Denne andre grenen er fra Midtøsten.

Illustrajon for å vise Egypt

Det er derfor stor enighet om at katten lenge har vært et husdyr som vi har tatt til oss, men ingen spesifikk tid for når dette skjedde. Katten er et villdyr og har holdt på mange av sine særegenheter hele veien. Som at den er et dyr som klarer seg alene og sjeldent vil være med på det du vil at den skal være med på. Flokkdyr er den i hvert fall ikke og den liker best å kunne jakte selv, styre dagen og gjøre som den vil stort sett hele tiden.

I de tider som den ble temmet og tatt vare på i Egypt ble den oftere avbildet i malerier, kunst og andre ting som vi har funnet i forskning. Den er veldig pen og mystisk på samme tid.

Katten har også en sentral plass i samfunnet i dag, noe som vi ofte ser på diverse objekter som kjøpes. Pyntegjenstander, reklamer og ikke minst forskjellig tøy avbilder ofte katter.

Finn.no har jo i lengre tid også brukt en katt i sine reklamer og markedsføringsstunt. Folk kjenner seg igjen og vet godt hva en katt står for.

Noen av de mest populære videoene på nett viser også gjerne katter. Da i mer humor sammenheng, siden det kan bli noen komiske og artige situasjoner når kattene skal utforske og prøve seg på umulige stunt som den kanskje tror den får til.

Spill industrien bruker også ofte katter i sine spill, noe som en kan se på https://no.casinomidnight.com/cats-and-cash/ . Her har de brukt forskjellige kattetyper og kombinert dem med litt klær. Noe som skiller spillet ut fra andre spill.

Uansett er katten kommet og forblir en av våre kjæreste husdyr. Noe både jeg og forhåpentligvis dere som leser her setter stor pris på, selv om brannmenn i ny og ne må hente de ned er nok også de fornøyde med at kattene finnes. De gir mye kos og selskap som vi setter pris på. Kanskje spesielt nå i corona tiden.

Har du kattekull på vei kan du legge dem ut her på siden eller dele dem på vår Facebook side, da det er mange som spør om vi har katter her på Kattensverden.no, men vi drifter bare denne siden og har ingen katter eller annen type formidling enn det som finnes av annonseringsmuligheter. Bare pass på å sjekk de du vurderer skal kunne få kjøpe ditt kattekull, slik at det ikke bare blir midlertidige hjem eller dårlige hjem som de kommer til.

Relaterte innlegg - les mer:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *