39 fakta om katter du kanskje ikke viste om

pexels-tranmautritam-2194261
 1. Katten din gnir ikke bare hodet mot deg som et tegn på hengivenhet, men de gjør deg også til sitt territorium. De bruker duftkjertlene de har rundt ansiktet, halebunnen og potene for å gjøre det.
 2. Katter er faktisk mer populære i USA enn hunder er. Det er rundt 88 millioner kjæledyrkatter mot 75 millioner kjæledyrhunder.
 3. Katter kan ikke smake sødme. Forskere tror det skyldes en genetisk mutasjon som påvirker viktige smaksreseptorer.
 4. Mer enn halvparten av verdens kattedyr reagerer ikke på kattemynte. Forskere vet fortsatt ikke helt hvorfor noen kattunger blir gale etter den aromatiske urten og andre ikke, men de har funnet ut at kattemyntefølsomhet er arvelig. Hvis en kattunge har en kattemyntefølsom forelder, er det en-av-to-sjanse for at den også vil vokse opp til å ha lyst på planten. Og hvis begge foreldrene reagerer på “nip”, øker oddsen til minst tre av fire.
 5. Den eldste katten har levd i 38 år. Creme Puff fra Austin, TX ble født i august 1967 og døde i august 2005. Han har fortsatt Guinness verdensrekord for eldste katt noensinne.
 6. Omtrent 200 villkatter streifer rundt på eiendommen til Disneyland, hvor de hjelper til med å kontrollere fornøyelsesparkens gnagerbestand. De er alle sterilisert eller kastrert, og parkansatte gir dem medisinsk behandling og ekstra mat.
 7. Katter kan drikke sjøvann! Nyrene deres er i stand til å filtrere salt ut av vann, noe mennesker ikke kan gjøre.
 8. I Japan antas katter å ha makten til å bli superånder når de dør. Dette kan stamme fra buddhistenes tro på at katter er midlertidige hvilesteder for mektige og veldig åndelige mennesker.
 9. Europa introduserte katter i Amerika som en form for skadedyrkontroll på 1750-tallet.
 10. Det er opptil 70 millioner villkatter i USA alene. En god grunn til å sterilisere og kastrere kjæledyrene dine!
 11. Når katter klatrer i et tre, kan de ikke gå ned igjen med hodet først. Dette er fordi klørne deres vender samme vei, i stedet må de gå ned bakover.
 12. Ifølge en hebraisk legende skapte Gud katter etter at Noah ba om hjelp til å beskytte matlagrene på arken fra å bli spist av rotter. Til gjengjeld fikk Gud en løve til å nyse og ut kom et par katter.
 13. I Hollands ambassade i Moskva, Russland, la personalet merke til at de to siamesiske kattene fortsatte å mjauende og klore i bygningens vegger. Eierne deres undersøkte til slutt, og trodde de ville finne mus. I stedet oppdaget de mikrofoner skjult av russiske spioner. Kattene hørte mikrofonene da de slo seg på. I stedet for å varsle Russerne som de fant sa mikrofoner, de iscenesatte ganske enkelt samtaler om forsinkelser i arbeidsordrer og plutselig ble problemene løst mye raskere!
 14. Noen bevis tyder på at tamme katter har eksistert siden 3600 B.C.E., over 2000 år før de gamle egypterne.
 15. Katter mjauer bare som en måte å kommunisere med mennesker på.
 16. Katter kan gjenkjenne stemmen din. Så ja, de ignorerer deg bare.
 17. Katter og mennesker har nesten identiske deler av hjernen som kontrollerer følelser.
 18. Katter kan bevege begge ørene separat og ca 180 grader rundt.
 19. Mens katter blir sett på som å ha en lavere sosial IQ enn hunder, kan de ha mye vanskeligere kognitive problemer. Når de føler for det selvfølgelig.
 20. Det var ulovlig å drepe katter i det gamle Egypt. Ikke bare ble katter sett på som et ikon for Bast, beskyttelsesgudinnen, men de var også svært effektive til å holde rotter i sjakk. Det ble sett på som en sivil tjeneste å drepe dem og resulterte ofte i dødsstraff.
 21. Abraham Lincoln holdt tre katter i det hvite huset. Etter at borgerkrigen var over fant Lincoln 3 kattunger hvis mor hadde dødd og tok dem inn som sine egne.
 22. Kattens, så vel som andre dyrs neser, har sitt eget unike trykk, omtrent som et fingeravtrykk fra mennesker.
 23. Når katter ikke dekker bæsj, blir det sett på som et tegn på aggresjon, noe som betyr at de ikke frykter deg.
 24. Katter bruker værhårene sine for å finne ut om de kan passe gjennom en liten plass. Jo større katten er, desto lengre vil værhårene sannsynligvis være.
 25. Det er også kjent for å være en av de raskeste rasene.
 26. Når katter gir deg en død fugl eller en mus, er det ikke et tegn på hengivenhet, men i stedet for å fortelle deg at du er dårlig på jakt. Kanskje det er et tegn på hengivenhet, pass på at du ikke sulter, men likevel!
 27. Rundt 86% av amerikanske katter er sterilisert eller kastrert.
 28. Katter bruker nesten en tredjedel av livet på å rengjøre seg selv.
 29. De bruker også nesten en tredjedel av livet på å sove.
 30. Svarte katter blir ofte sett på som uflaks i Nord-Amerika, mens de i Storbritannia og Australia blir sett på som lykke.
 31. En kattes ryggrad er så fleksibel fordi den består av 53 løstsittende ryggvirvler. Mennesker har bare 34.
 32. En katts kjeve kan ikke bevege seg sidelengs.
 33. Når katter går bak potene sine tråkker nesten nøyaktig på samme sted som for potene gjorde på forhånd, holder dette støyen på et minimum og begrenser synlige spor.
 34. I motsetning til offentlig oppfatning, bør voksne katter ikke gis melk, da de fleste er laktoseintolerante. Etter at en kattunge er avvent, begynner laktaseenzymet, som brukes til å bryte ned laktose, å forsvinne. Å gi katten melk kan forårsake urolig mage og andre mageproblemer.
 35. Katter har både korttids- og langtidshukommelse. Dette betyr at de kan huske, på kort sikt, for opptil 16 timer siden.
 36. Likevel har de en tendens til å være mer selektive sammenlignet med hunder. Det betyr at de bare husker det som er fordelaktig for dem.
 37. Forskere antyder at en katts spinn er en metode for selvhelbredelse!
 38. Katter kan lage mer enn 100 forskjellige lyder.
 39. Det er 473 smaksløker på en kattens tunge!

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.