Katter gis bort

Dette er nok en vanlig overskrift du finner til stadighet i aviser og på internettsider og forum. Spesielt dersom du nå er på utkikk etter en katt, så er jo det annonser som er midt i blinken for deg. Det du må passe på her er annonser som sier at kattunger gis bort fra 6 til 8 uker. Dette er dessverre en del useriøse katteeiere der ute. En katt er først leveringsklar etter 12 uker. Dette er noe de som har hatt katt en stund eller katteoppdrettere har fått med seg.

Det som kan skje når katten blir gitt bort for tidlig er at den ikke blir skikkelig opplært av kattemoren. Du vil da risikere å få en katt som ikke har lært seg alt den trenger for å oppføre seg og være som en vanlig katt. Dette kan for eksempel være at katten holder seg mer på diestadiet enn en ferdig utviklet katt som gjør at den fortsetter å sutte på alt mulig og at den ikke er like renslig med egen pels og avføring.

Du som katteeier har et ansvar for at du ikke gir bort kattungene for tidlig, og om du ønsker å unngå hele problemet bør sterilisering eller p-piller til katten være et alternativ. P-piller kan derimot øke kreftfaren til katten, så det bør unngås så langt som mulig.

Husk dette når du ser etter en katt eller er i ferd med å gi bort noen fra det siste kullet til den lille!

Ingen produkter å finne.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 hendelser på “Katter gis bort”

 1. Håkon Sahlberg

  Hei!

  Vi er en familie på Lillestrøm som ønsker å ta til oss en kattunge som trenger et hjem.
  Vi bor i hus med hage så den vil få det fint her.

  Mvh
  Håkon

  1. Hei Håkon!

   Vil gjerne legge kommentaren din som et innlegg på førstesiden, men skulle hatt litt kontaktinformasjon.

   Mvh Brian

 2. Hei!
  Mitt navn er Emilie og i sommer mistet vi pusen vår. Han har fremdeles ikke kommet hjem, og savnet er stort, derfor vil vi gjerne finne vært nye familiemedlem.
  Jeg har god erfaring med katt, og har hatt mor og sønn i ti år til sammen. Jeg deler en stor leilighet sammen med min sønn på 4, som også er veldig glad i katter, så er en fordel om katten er vandt til barn. Vi ønsker oss først og fremst en langhåret, og håper det er en der ute for oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *