Balineser katten – Hvem passer den for?

Denne rasen ble godkjent første gang i 1970 og er opprinnelig en lang håret siameser. Men er i dag omtalt som en Balineser. Oppdretteren som startet å avle opp langhårede siamesere også kalt Balineser gjorde dette for og minne om den asiatiske arven og elegansen. Hvorfor disse siameserne ble født med halvlang pels er usikkert, mange tror det enten er en spontan mutasjon eller en krysning med persere. I Norge kom den første importerte Balineseren i 1987. Balineserens opprinnelse land er USA.

Balineser kattens personlighet

Balineser er en katt som er livlig, aktiv, utadvent, leken og veldig nysgjerrig. Den er allikevel mildere og roligere enn sin slektning siameseren. Dens stemme er også svakere enn sin slektning. Balineseren er veldig glad i selskap, krever mye oppmerksomhet og ømhet. Setter pris på en katt som deler dens leken het og kan godt komme over ens med en hund den er vant til. Katten er glad i litt hage da den er meget gled i å jakte.

Hvem passer Balineser katt til?

Balineser er en katt som hater å være alene hjemme og som er veldig aktiv. Det er en meget selskapssyk katt som forguder sin eier. Den er fint følene og veldig lett å bli knyttet til. Som man skjønner er dette en katt for mennesker som er mye hjemme, har en hageflekk og tar seg tid til katten.

Hvor mye stell krever en Balineser katt?

Pelsen til Balineseren er halvlang, glatt, tynn og silkeaktig. Pelsen er lenger på kroppen, buken og halen. Katten har lite under pels. Det er en lett stelt pels. Kattungene til Balineseren blir født hvite og får ikke sin endelige farge før ved slutten av det første leveåret.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.