Fakta om katterasen BURMESER

Burmeseren ble godkjent i 1954, men ankom Storbritannia for første gang i 1949. Men
den ble allerede på 1800 tallet importert til Europa. Den har levd i Burma, Thailand og Vest – Malaysia. Trolig levde den i Thailand frem til Thailand ble invadert av Burma på slutten av 1700 – tallet og soldater tok den med til Burma som tempelkatter. Det er den brune Burmeseren som i utgangspunktet ble godkjent, men så dukket også den blå varianten og den lilla og sjokolade variantene opp. Burmeseren har også noe så ukjent som en skilpaddevariant, kom i 70 årene. Denne katten er blitt brukt til å ale frem raser som f. eks bombay, burmilla og tiffany. Den første Burmeseren i Norge kom i 1957.

Burmeser Kattens personlighet

Dette er en uredd katt som elsker å skravle. Den har en sterk personlighet, er sprudlende og meget energisk. Burmeseren er kraftig i stemmen, men den er mindre hes enn siameseren. Denne katten viser en så grenseløs tilknytning til eieren at den blir kalt hundekatten. Det er en livlig jeger som er glad i og utforske hager men kan like fint vende seg til et inneliv.

Hvem passer Burmeser katterasen til?

Dette er en katt som er meget sosial. Den elsker selskap og familieliv. Denne katten passer
helt klart best til en stor familie, hvor det er masse mennesker til stede hele tiden.

Hvor mye stell krever en Burmeser?

Den har en svært kort, tynn, silkeaktig og blank pels som ligger mot kroppen. Den er lett
stelt, en ukentlig børsting er tilstrekkelig.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.