Hjelp, katten har tatt med en mus hjem, hva gjør jeg?

Illustrasjon på katt som instinktivt vil jakte på mus

Du er kommet hjem fra jobb, slipper inn katten, i stresset med å pakke ut matvarene for helgen og få ungene i hus så hopper hjertet ditt. Det piler en mus over stuegulvet og inn under den store bokhyllen innerst i stuen. Hva gjør du? Katten din er allerede lei av musen og har tatt en avslappende fredagslur på sofaen etter en lang dag med jakt.

Hvordan lokke musen frem og få den ut?

Det er fort gjort å bli helt hysterisk, løpe frem og tilbake for å lete etter noe langt, en kost, for å skyve musen ut fra hjemmestedet. Dette stresser den bare og det blir vanskeligere å få den ut. Om du skulle få den ut med denne taktikken så vil den uansett finne seg et nytt gjemmested. Det fins andre løsninger.

Illustrasjon på katt som instinktivt vil jakte på mus
"Catch me if you can 1" av vign på www.SXC.hu

Mange tenker med det første på den gode gamle musefellen med en liten ostebit på. Det fungerer i noen tilfeller, men mange sverger til åte med mer smak og lukt for å lokke musen frem, et eksempel er baconbit som åte. Ulempen er at den ikke sparer livet til musen, som veldig mange er opptatt av.

En mer human måte å fange musen vil være å bruke en felle slik som Rapp2 fra Handelshus.no, i denne kan du enkelt plassere åtet inne i fellen, sette den opp og en luke vil hindre musen i å gå ut fra den så snart den har beveget seg inn i fellen. Du kan deretter lett slippe musen ut i det fri når den er fanget. Dette er en metode jeg håper flere benytter seg av.

Eksempelbilde på Rapp2 Musefelle fra Handelshus.no
Musefellen Rapp2 fra Handelshus.no

Håper du får lokket fram din katts fangst og får færre husdyr enn tiltenkt.

Har du andre metoder du har brukt for å unngå mus på rømmen i ditt hus, så del dem i kommentarfeltet under.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *