Fakta om katterasen AMERIKANSK CURL

Amerikansk Curl er en meget sjelden katterase, mer sjelden en bobtailen. Eksempelvis ble det første eksemplaret i Sverige registrert i 2004. Ikke lenge siden altså! Rasen ble som første gang godkjent av T. I. C. A i 1985. Den kom til Frankrike for første gang i 1988 og det første kullet i Frankrike ble født i 1989. Det er en katt som opprinnelig er fra USA. Rasen har en karakteristisk øre form hvor det finnes tre typer krumming. Lett krumming, middels krumming eller hel krumming. Hel krumming er det mest ettertraktede.

Kattens personlighet

Den Amerikanske Curl katten er en katt med harmonisk personlighet og et avbalansert temperament. Katterasen er svært sosial, kjælen og blir veldig knyttet til sin/sine eiere. Katten er komfortabel sammen med andre katter og kan tilpasses hunder. Den Amerikanske Curl katten er også veldig glad i barn.

Hvem passer katterasen for?

Det er en katt som trenger mye mosjon og trives derfor mer med aktive mennesker enn passive mennesker. Det kan være greit til tider å slippe den ut i en innhegnet have og la den få løpt fra seg der.

Hvor mye stell krever rasen?

Denne katterasen krever litt mer stell en den typiske katten. Ørene skal og bør rengjøres av et spesialprodukt av høy kvalitet. Les mer på nettet om dette produktet. Ellers er børsting og gjennom greing en gang i uken tilstrekkelig. Katten er fullvokst ved to til tre års alderen. Alle dens kattunger blir født med rette ører, brusken blir hard etter bare noen dager og den endelige krummingen er klar etter 4 måneder.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.