Fakta om katterasen PETERBALD

Peterbald er en orientalsk rase på lik linje med siameseren, orientaleren, balineseren og mange flere. Oppstandelsen til denne katten skjedde ved en naturlig mutasjon og ble dermed avlet videre på. Den kommer opprinnelig fra Russland, nærmere bestemt St. Petersburg, derav navnet Peterbald. For å være kort var det en hunnkatt som gradvis mistet pelsen og denne hunnkatten ble paret med Sphynx for nakenanlegget og orientalere for sitt utseende. Resultatet ble Peterbald. Som dere nå skjønner er dette en orientalsk rase uten pels. I dag finnes det ca kun fire Peterbald katter i Norge.

Peterbald Kattens personlighet

Dette er an aktiv, sta og til tider en svært så sær katterase. Det spesielle er at den knytter seg som regel til kun en person i hjemmet, noe som kan være frustrerende for resten av husholdningen da den nærmest ignorerer de andre. Dette er en katterase som skal være med absolutt over alt, den er meget bråkete og utrolig nysgjerrig. Får den ikke gjøre som den vil kan den bli veldig fornærmet.

Hvor mye stell krever katterasen Peterbald?

På grunn av at denne katten har minimalt med pels er det ikke store pelsstellet, men den må eksempelvis vaskes før utstilling da det lett kommer møkk spesielt under mage og på innsiden av lårene. Denne katterasen har heller ikke øyevipper og må derfor tørkes regelmessig i øye krokene. Ørene må også renses med jevne mellomrom.

Peterbald kattens beskrivelse

Den har en slank og langbenet kropp, med et lite trekantet hode hvor ørene fullfører trekanten. Det er meget viktig at de har rynker i pannen og en lang pisk lignende hale. På denne katterasen er alle farger tillatt, den eneste fargen som ikke blir registrert er sølvfarget. Kattens mønster forsvinner litt etter litt som katten vokser og blir eldre, derfor blir den alltid registrert som 21, et uspesifisert mønster. Mønsteret er da så klart mest synlig når katten er nyfødt.

Relaterte innlegg - les mer:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.